Sportstaden Toronto

Om du är intresserad av sport, vilken sport som helst, så är Toronto staden för dig!

Förutom att staden har lag i den nordamerikanska ligan för basketboll, Toronto Raptors, baseboll, Toronto Blue Jays, och ishockey, Toronto Maple Leafs, så går det varje år ett indycar-lopp mitt inne i stan, Honda Indy Toronto.

Å då har man bara skrapat på ytan i fråga om sportutbudet, övriga sporter värda att nämnas är amerikansk fotboll (Toronto Argonauts), den canadensiska specialiten lacrosse (Toronto Rock) och europeisk fotboll (Toronto FC).

Bästa sättet att skaffa sig biljetter till ett sportevenemang i Toronto är att surfa in på Ticketmaster Canada.

Toronto brukar inte helt oförtjänt kallas för ishockeyns huvudstad, förutom att NHL har förlagt sitt Tech Centre (med bl a personal som granskar videoupptagningar från alla matcher utifall att någon domare är osäker på om det blivit mål eller inte ) i staden så hittar man även Hockey Hall of Fame centralt belägen mitt emot centralstation.

Toronto Maple Leafs

Hur man än vrider och vänder på det så är ishockey den populäraste sporten i Toronto å som svensk turist kan man sola sig lite i glansen av de insatser som legendarerna Börje Salming och Mats Sundin gjort i stadens lag; Toronto Maple Leafs.

Design by Gabfire | Courtesy Open Web Design