Utflykter/Äventyr

Utflykter

Toronto erbjuder rikliga möjligheter till utflykter, både i och utanför staden.

Om man börjar med att hålla sig innanför stadsgränsen så är The Toronto Islands givet som utflyktsmål. Ska man försöka sig på en liknelse så är The Islands i Toronto såsom Djurgården är i Stockholm. Sommartid är öarna fulla med aktiviteter och man hittar utan problem cafeer och restauranger, förutom nöjesparken och de olika badstränderna.

Tittar man bortom stadsgränsen så är Niagara Falls ett givet besöksmål, bara 15 mil bort.

På vägen till fallen så rekommenderas att man tar en sväng förbi Inniskillin Winery, en utav världens mest berömda vintillverkare. Det rekommenderas att köpa deras dessertvin, s.k. icewine, som verkligen håller absolut världsklass.

En liten bit utanför stadskärnan så hittar bl.a. Toronto Zoo, som är värt ett besök.

Och om nöjesparker i allmänhet och berg-och-dalbanor i synnerhet står högt upp på önskelistan så är Canada's Wonderland ett eldorado. Canada's Wonderland är beläget i staden Vaughan, precis norr om Toronto, och går att enkelt nå med lokaltrafiken i Toronto.

Äventyr

Vill man prova sitt mod och ta tempen på hur det står till med höjdrädslan så finns det en ny attraktion som är ett måste: CN Tower EdgeWalk. Man får helt enkelt chansen att gå utanpå en utav världens högsta byggnader; CN Tower.

Eller varför inte hyra en segelbåt och styra ut på Lake Ontario? Det blåser snabbt upp ute på sjön och vindarna kan vara ordentligt hårda.

Design by Gabfire | Courtesy Open Web Design