Shoppingstaden Toronto

Om shopping står högt upp på önskelistan så är Toronto drömstaden. Vill man handla kläder så är staden ingenting annat än motsvarigheten till Nirvana: allt från second hand butiker till alla de kända internationella prestigemärkena å allting därimellan. Man bör absolut passa på och ta en titt på Club Monaco, som började som en inhemsk butik men som spridit sig till resten av världen och numera ägs av Ralph Lauren. Å vill man fortsätta att handla canadensiskt å letar efter fritidskläder så går det bara inte att inte rekommendera kedjan Roots.

Den bokintresserade rekommenderas att besöka fantasy/science fiction bokhandeln Bakka Phoenix Books. Å varför inte titta in i serietidningsbutiken Silver Snail Comic Shop.

Man skulle kunna skriva spaltkilometrar om Torontos utbud i fråga om shopping men inget slår känslan av att själv spankulera runt och upptäcka på egen hand.

Var handlar man?

Mitt i citykärnan hittar man Torontos eget "bad ass mall": Eaton Centre. Mer än 220 affärer och restauranger under samma tak.

Queen Street West är gatan där man hittar det lite mera hippa Toronto, både i fråga om affärer och restauranger.

Den som har en stor plånbok shoppar med fördel på Bloor Street West, där man hittar klädmärken såsom Armani hos Holt Renfrew.

Merparten av stadens antikshoppar hittar man runt St Lawrence Market, där även många konstgallerier ligger.

Design by Gabfire | Courtesy Open Web Design